Kurssilla opiskellaan ohjelmoinnin perusteita Python kielellä. Opiskelumateriaali sisältää dioja, videoita ja esimerkkejä. Opiskelussa tehdään monivalintatehtäviä ja ohjelmointitehtäviä, joita arvioidaan automaattisesti.

Kurssin asioista voi opiskella kolmella tavalla:

  1. MOOC kurssina vierailijana voi opiskella kurssin materiaaleja, mutta ei voi tehdä tehtäviä. (salasana MJPO)
  2. Itä-Suomen yliopiston Avoimen yliopiston kurssina Johdatus Python ohjelmointiin kurssin voi opiskella vapaasti omaan tahtiin aukioloajan puitteissa. Kurssiavaimen saa ilmiottautumisen yhteydessä.
  3. Itä-Suomen yliopiston opiskelijana kurssina Ohjelmointi I kurssin voi opiskella lukujärjestyksen mukaisena kurssina, johon liittyy verkko- ja kontaktiopetusta. Ilmoittautuminen WebOodin kautta.

Kurssin asioita voi opiskella MOOC-kurssina kirjautumalla kurssilla vierailijana (salasana MJPO), mutta silloin ei voi tehdä tehtäviä.


Kurssin Ohjelmointi I voi suorittaa jos on opiskelijana Itä-Suomen yliopistossa tai avoimessa yliopistossa. Silloin kurssille kirjaudutaan ilmoittautumisen kautta saatavalla kurssiavaimella.

Yliopiston opiskelijat, jotka ovat jo suorittaneet Ohjelmointi I kurssin, mutta jollain toisella ohjelmointikielellä, voivat suorittaa kurssista lyhyen version (2 op).


Kotiorganisaatio/hanke: Itä-Suomen yliopisto