Kurssin tavoitteena on, että osallistuja tuntee ammattiautoilijan työterveyshuoltoon ja työkykyyn liittyvät perusteet ja keskeiset tekijät, sekä syventää osaamistaan myös ajoterveyden erityiskysymyksiin. Tapausesimerkkien kautta työstetään ajoterveyden moniongelmaisuutta ja osallistuja saa käytännön työkaluja haastaviin potilastilanteisiin. Perusteissa saat tietoa myös ajopolien toiminnasta. Koko kurssin käytyään osallistujalla on valmiuksia työkyvyn arviointiin myös ajoterveyden erityiskysymyksien näkökulmasta.

Kurssi toteutetaan yhden tai puolentoista päivän seminaarina. Seminaaripäivät pidetäään Helsingissä 1.11. ja 10.12. ja satelliittipisteet järjestetään eri yliopistopaikkakunnille. Kurssille on mahdollista osallistua myös etäyhteyden välityksellä. Liikennelääketieteen yhdistys toimii yhteistyökumppanina. Kurssi liittyy Turun yliopiston valmistelemaan verkkokurssiin ajoterveydestä. Lähipäiviin voi myös  osallistua suorittamatta verkkokurssia. Kurssin teoreettiset tunnit 7 tuntia 1. osallistumispäivä ja 6 tuntia 2. osallistumispäivä. Kurssi kuuluu lokikirjan osaamisalueisiin 6., 7. ja 8. Kurssi on suunnattu työterveyshuoltoon erikoistujille ja kouluttajalääkäreille. Kurssille on mahdollista osallistua yliopistopaikkakunnille järjestettävien satelliittipisteiden kautta tai itsenäisesti Skypen kautta. Skypen kautta itsenäisesti osallistuvat kirjoittavat koulutuspäivistä oppimispäiväkirjan, mikäli haluavat näistä teoreettiset kurssimuotoiset tunnit. (tarkemmat ohjeet moodlessa).

1.11. ja 10.12. klo 9-16.45. paikassa Meeting Park Campus Yrjönkatu 29 C, 00100 Helsinki 4. kerros Kokoustilat: Class 2 B (saapumisohjeet)

Satelliittipisteet:
Oulu:
molempina päivinä neuvotteluhuone Tibia, Kontinkankaan Tellus, 2. kerros, Aapistie 7
Tampere:
molempina päivinä, Tampereen yliopisto, Kaupin Kampus, Arvo rakennus, D503 ryhmätyötila
Kuopio:
Kuopion Yliopisto 1.11. MD200 ja 10.12. MS303
Turku: 
Pharma cityn (Itäinen pitkäkatu 4) sali Pha4.

Ilmoittautuminen päättyi 18.10.2019

Ohjelma

Lisätietoja: kliiniset opettajat: Helena Rossi ja Rea Lagerstedt sekä koordinaattori Maarit Malin (etunimi.sukunimi@helsinki.fi)
Helsingin yliopisto, yhteistyössä Turun yliopiston kanssa

Kotiorganisaatio/hanke: Työterveyshuollon virtuaaliyliopisto