Добро пожаловать на курс KiVANET-venäjä 2! 

Tervetuloa opiskelemaan KiVANET-venäjä 2 -kurssille!

KIVANET-venäjä 2 -kurssi on kolmen opintopisteen laajuinen; koko kurssin voi suorittaa 12 viikossa, 12.9.-18.12.2022.  

KIVANET-venäjä 2 -kurssi sopii sinulle, jos sinulla on noin kolmen opintopisteen verran aiempia opintoja tai vastaavaa osaamista. Tunnethan siis jo jonkin verran kielen perusteita: tunnistat substantiivien sukupäätteet; valitset oikean possessiivipronominin (minun, sinun jne); muodostat prepositionaaleja yksikössä (missä- eli где-ilmaisut) ja taivutat verbejä preesensissä. 

Tutustut tällä kurssilla Suviin ja Villeen, amk-opiskelijoihin, ja Evelinaan, joka on kv-asioiden sihteeri. Kolmikko matkustaa syyslomalla Allegro-junalla Pietariin. Perillä he majoittuvat hotelliin ja asioivat kaupungilla, käyvät kahvilassa ja tekevät ostoksia. Harjoittelet siis venäjää erilaisissa matkailu- ja asiointitilanteissa. 

Kielen rakenteista opit tällä kurssilla käyttämään adjektiivien sukupäätteitä, adverbeja, substantiivien yksikön akkusatiivia ja muodostamaan substantiivien ja adjektiivien monikoita perusmuodossa. Harjoittelet myös lukusanoja: satasia, kellonaikoja ja hintoja.

Varmistat hyvät oppimistulokset opiskelemalla joka viikko säännöllisesti koko kurssin ajan. KiVANET-venäjä 2 -opinnon aikana työskentelet joka viikko verkossa itsenäisesti noin 5-6 tuntia.

Kurssiin kuuluu myös kuusi verkkotapaamista, joiden avulla kehität suullisia valmiuksiasi. Sinun odotetaan osallistuvan aktiivisesti näihin verkkotapaamisiin, joiden ajankohdat ovat 16.9. klo 13.15-14.15 (yksi tunti), 30.9, 14.10, 28.10, 11.11 ja 25.11. klo 13.15–15.15 (kaksi tuntia). Huomaa, että verkkotapaamisia varten tarvitset kameralla ja mikrofonilla varustetun tietokoneen tai tabletin.

До встречи!

Kurssi on kehitetty osana KIVAKO- eli Kielivarannon vahvistaminen korkeakouluissa -hanketta. 

Kotiorganisaatio/hanke: Jyväskylän ammattikorkeakoulu