Työelämätuntemus on yksi viime vuosien voimasanoista - lisääntyvää tietoa ja ymmärrystä  kaikkien terveydenhuollon ammattilaisten osaamisen repertuaariin. Työelämä muuttuu, joka päivä se on erilainen. Samoin työn merkitys, tekemisen tavat, sen sosiaaliset aspektit ja terveysvaikutukset muuttuvat… vai muuttuvatko? Muutummeko me sen mukana? Voiko työterveyslääkäri toimia ilman työn, työpaikan ja työelämän tuntemusta?

Tämä itseopiskelukurssi tarjoaa mahdollisuuden perehtyä suomalaiseen työelämään, työkulttuuriin ja -tapoihin mm. keskeisten säädösten, lukuisten tarinoiden ja huumorinkin muodoissa.  Kurssi täydentää ja syventää Työelämän perustietoa -tenttikirjan antamaa kuvaa. Vuonna 2019 tai aiemmin opinto-oikeuden saaneilla kurssi liittyy Lokikirjan (2017-2019) osaamisalue ykköseen: Työterveyshuolto osana suomalaista työelämää.

Kurssin hyväksytty suorittaminen antaa viisi teoriatuntia erikoistumiskoulutukseen, oletettu kurssin vaatima ajankäyttö on noin 10 tuntia. Hyväksytty suorittaminen tarkoittaa kirjautumista kurssialueelle, kurssimateriaalien läpikäymistä, lopputehtävän hyväksyttyä suorittamista ja palautteen antamista kurssista sen edelleen kehittämiseksi.

Kurssin yhteyshenkilöt: kliininen opettaja Elina Ruotsalainen tai yliopisto-opettaja Pilvi Karjalainen etunimi.sukunimi.@uef.fi

Kotiorganisaatio/hanke: Työterveyshuollon virtuaaliyliopisto