Добро пожаловать на курс KiVANET-venäjä 2! 

Tervetuloa opiskelemaan KiVANET-venäjä 2 -kurssille!

KIVANET-venäjä 2 -kurssi on kolmen opintopisteen laajuinen; koko kurssin voi suorittaa 12 viikossa,

6.2. -7.5.2023.  

KIVANET-venäjä 2 -kurssi sopii sinulle, jos sinulla on noin kolmen opintopisteen verran aiempia opintoja tai vastaavaa osaamista. Tunnethan siis jo jonkin verran kielen perusteita: tunnistat substantiivien sukupäätteet; valitset oikean possessiivipronominin (minun, sinun jne); muodostat prepositionaaleja yksikössä (missä- eli где-ilmaisut) ja taivutat verbejä preesensissä. 

Tutustut tällä kurssilla Suviin ja Villeen, amk-opiskelijoihin, ja Evelinaan, joka on kv-asioiden sihteeri. Kolmikko matkustaa syyslomalla Allegro-junalla Pietariin. Perillä he majoittuvat hotelliin ja asioivat kaupungilla, käyvät kahvilassa ja tekevät ostoksia. Harjoittelet siis venäjää erilaisissa matkailu- ja asiointitilanteissa. 

Kielen rakenteista opit tällä kurssilla käyttämään adjektiivien sukupäätteitä, adverbeja, substantiivien yksikön akkusatiivia ja muodostamaan substantiivien ja adjektiivien monikoita perusmuodossa. Harjoittelet myös lukusanoja: satasia, kellonaikoja ja hintoja.

Varmistat hyvät oppimistulokset opiskelemalla joka viikko säännöllisesti koko kurssin ajan. KiVANET-venäjä 2 -opinnon aikana työskentelet joka viikko verkossa itsenäisesti noin 5-6 tuntia.

Kurssiin kuuluu myös kuusi verkkotapaamista, joiden avulla kehität suullisia valmiuksiasi. Sinun odotetaan osallistuvan aktiivisesti näihin verkkotapaamisiin, joiden ajankohdat ovat perjantaisin 10.2.2023 klo 13.30-14.15 (yksi tunti)24.2, 10.3, 24.3, 14.4, 28.4.  klo 13.30-15.00 (kaksi tuntia). Huomaa, että verkkotapaamisia varten tarvitset kameralla ja mikrofonilla varustetun tietokoneen tai tabletin.

До встречи!

Kurssi on kehitetty osana KIVAKO- eli Kielivarannon vahvistaminen korkeakouluissa -hanketta. 

Kotiorganisaatio/hanke: Jyväskylän ammattikorkeakoulu