Kurssi on kaikille avoin ja maksuton tutustumiskurssi.

Sisältö ja tavoitteet:
Kurssin tavoitteena on toimia johdatuksena luonnonmukaiseen maa- ja elintarviketalouteen. Kurssin käytyään opiskelija osaa muotoilla tieteellisesti perustellun kuvan luomutuotannosta ja -elintarvikeketjusta, kykenee ottamaan kantaa luomua koskevaan keskusteluun hyödyntämällä tutkittua tietoa, osaa kriittisesti pohtia luomun roolia ruokaturvan ja kestävän kehityksen kannalta sekä tunnistaa luomun arvolähtökohdat ja osaa verrata niitä niin kutsutun tavanomaisen tuotannon arvolähtökohtiin.

Kurssin kulku:
Kurssi sisältää kirjallista oppimateriaalia, tehtäviä sekä lyhyitä videoesittelyjä, jotka vievät opetuksen käytäntöön, esimerkiksi virtuaaliselle vierailulle luomueläintilalle.

Kurssin suorittaminen:
Kurssin osiot ovat itsenäisiä kokonaisuuksia, joihin voit tutustua haluamassasi järjestyksessä.
Kun kurssin suorittamiseen vaadittavat tehtävät on suoritettu, kurssista voi saada opintosuorituksen (2 op).
Hyväksyttyyn opintosuoritukseen vaaditaan osioiden materiaalien läpikäynti sekä aktivoivien tehtävien ja osioiden lopussa olevien kertaustehtävien (monivalintakysymyksiä) hyväksytty suoritus.
Arviointi: hyväksytty/hylätty.

Kohderyhmä:
Kurssi sopii kaikille luonnonmukaisesta maa- ja elintarviketaloudesta kiinnostuneille.

Kurssi sisältyy Helsingin yliopiston maataloustieteiden kandiohjelman opetussuunnitelmaan. Myös lukiolaiset ja muut luomusta kiinnostuneet voivat suorittaa kurssin (2 op) Avoimen yliopiston kautta.

Kurssille ilmoittautuminen:
Helsingin yliopiston tutkinto-opiskelijat voivat ilmoittautua kurssille Sisun kautta lisättyään kurssin HOPS:iin. HY:n tutkinto-opiskelijat kirjautuvat MOOC-alustalle Haka-tunnuksilla. Muut luovat tarvittaessa tunnukset MOOC-alustalle ja ilmoittautuvat kurssille Avoimen yliopiston kautta suoritettuaan ensin kaikki tehtävät. Ilmoittautumisohjeet ovat kurssialueella.

Näin liityt kurssille:

  • Jos sinulla on jonkin suomalaisen korkeakoulun tai tutkimuslaitoksen tunnus, kirjaudu sillä kohdasta "Kirjaudu" | Haka login.  Kurssin etusivulla kohdassa Itserekisteröityminen lisää  itsesi kurssille klikkaamalla painiketta "Lisää minut kurssialueelle" . Lue lisää Kirjaudu DigiCampukseen Haka-tunnuksilla. Jos sinulla on HY käyttäjätunnus, kirjaudu sillä.
  • Jos olet Helsingin yliopiston tutkinto-opiskelija kirjaudu kurssialueelle HY käyttäjätunnuksellasi.
  • Jos sinulla ei ole Haka-tunnusta, kirjaudu Google-tunnuksellasi tai luo itsellesi DigiCampuksen käyttäjätunnus ja kirjaudu sillä.

Kotiorganisaatio/hanke: Helsingin yliopisto