MOOCs (Massive Online Open Course) are open online courses that can be taken by anyone who wants to join. MOOCs are usually open for a specific period of time (for example, a semester or an academic year). You can usually start the course flexibly during a certain period of time.

Check the course’s exact information and possible assignement deadlines on the course’s course page. You can participate in the MOOCs for free. Certificates and credits may be subject to a fee. DigiCampus’ MOOCs are divided according to education fields. There are courses organized by different universities.
Additional information:

By clickin on the i button that appears next to the course name, you can view the course description and find instructions for entering the course.

Course teachers are responsible for the course content and grading. If you are a participant in a MOOC, find out on the course’s own page who is responsible for possible problem situations and how to contact them.
For teachers:

Do you want a course here? Check out the instructions for MOOCs on the
DigiCampus instructions page.

Oletko kiinnostunut maaseudun kehittämisestä ja yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä?

Tällä avoimella verkkokurssilla tutustutaan yhteisölähtöisen yhteiskunnallisen yrittäjyyden peruskäsitteisiin ja määritelmin, teoreettisiin lähestymistapoihin sekä käytännön sovellutuksiin, jotka on hyvä tuntea ennen yhteiskunnallisen yritystoiminnan aloittamista kylätasolla.

Kurssille ovat tervetulleita kaikki maaseudun kehittämisestä ja yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä kiinnostuneet.

Kurssi ei edellytä aihepiirin aiempaa tuntemusta. Kurssin suorittamista helpottaa aiempi työ- ja tai opiskelukokemus maaseudun kehittämisen tai liiketalouden parissa.

Kurssi koostuu kahdesta osiosta:

Osa A:Yhteisölähtöinen yhteiskunnallinen yrittäjyys maaseudun kehittämisessä, osa A:
Yhteisölähtöisen yhteiskunnallisen yrittäjyyden perusteet ja mahdollisuudet maaseudun kehittämisessä. 0,5 op

Osa B: Yhteisölähtöinen yhteiskunnallinen yrittäjyys maaseudun kehittämisessä, osa B:
Kuinka alkuun yhteisölähtöisen yhteiskunnallisen yrityksen perustamisessa? Vinkkejä kylän voimavarojen ja mahdollisuuksien tunnistamiseen ja pahimpien sudenkuoppien välttämiseen. 0,5 op

Kurssin 1 op läpäiseminen edellyttää molempien osioiden (A + B) hyväksyttyä suorittamista.

Kurssi on suoritettavissa 1.8.2025-31.7.2026. Itserekisteröityminen kurssialueelle päättyy 17.7.2026.
 

Liity kurssille ja aloita opiskelu!

Kurssille osallistuminen on maksutonta.

Näin liityt kurssille:

  • Jos sinulla on jonkin suomalaisen korkeakoulun tai tutkimuslaitoksen tunnus, kirjaudu sillä kohdasta "Kirjaudu" | Haka login. Lue lisää Kirjaudu DigiCampukseen Haka-tunnuksilla.
  • Jos sinulla ei ole Haka-tunnusta, kirjaudu Google-tunnuksellasi tai luo itsellesi DigiCampuksen käyttäjätunnus ja kirjaudu sillä.
  • Voit myös katsoa kurssia vierailijana ilman käyttäjätunnusta. Tällöin et voi tehdä tehtäviä. Kirjaudu kohdasta "Kirjaudu vierailijana".

Kun haluat kurssista suoritusmerkinnän ja opintopisteet Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisteriin, ilmoittaudu kurssin suoritettuasi Avoimeen yliopistoon. Ilmoittautumis- ja maksuohjeet ovat kurssin MOOC-ympäristössä. Kurssin opintomaksu on 15 eur.

Lue lisää kurssista Helsingin yliopiston kurssisivulta.

  • Teacher
    Aapo Jumppanen
Kotiorganisaatio/hanke: Helsingin yliopisto
Accessibility

Background Colour

Font Face

Font Size

1

Text Colour