Elintarvikelainsäädäntö ja -valvonta -opintokokonaisuus elintarviketieteiden kandiopiskelijoille ja muille kiinnostuneille. Kurssin järjestää Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan elintarviketieteiden kandiohjelma.

 Osaamistavoitteet 

Opiskelijalla on kyky tulkita ja soveltaa opittua tietoa koskien Suomen (Euroopan) elintarvikelainsäädännön ja -valvonnan keskeisiä periaatteita ja eri tahojen vastuualueita. Opiskelija osaa hakea tarvittavan lainsäädännöllisen tiedon asianmukaisista lähteistä. 

Asiasisältö 

Suomen (Euroopan) elintarvikelainsäädäntö ja sen keskeiset periaatteet, elintarvikevalvonnan eri vastuualueet, kemiallinen ja mikrobiologinen elintarviketurvallisuus sekä elintarviketuotantoon liittyvät säädökset laadusta, vastuullisuudesta ja etiikasta.


Kurssi avautuu 30.10.2023.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika 2.10.2023–31.7.2024

Kurssin opintomaksu on 45 eur. Kurssi on Helsingin yliopiston tutkinto-opiskelijoille maksuton.

Lue lisää kurssista kurssisivulta

Tämän verkkokurssin opetus toteutetaan yhteisopetuksena: Avoimen yliopiston opiskelijat osallistuvat Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan elintarviketieteiden kandiohjelman järjestämään opetukseen yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa.

Avoimen yliopiston opiskelijat ilmoittautuvat kurssille kurssisivulla olevasta Siirry ilmoittautumaan -painikkeesta ilmoittautumisajan ollessa käynnissä. Ilmoittautumisaika 2.10.2023–31.7.2024. Opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä, ja ilmoittautuminen opintoihin on sitova. Lue lisää: Ilmoittautuminen ja opintomaksut (helsinki.fi).

Helsingin yliopiston tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat kurssille Sisussa. Kurssi on Helsingin yliopiston tutkinto-opiskelijoille maksuton.

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus myönnetään avoimen yliopiston opiskelijoille ilmoittautumisen yhteydessä. Voit aktivoida tunnuksen aikaisintaan ilmoittautumista seuraavana päivänä. Ohjeet tunnuksen aktivointiin löydät Opiskelu-palvelusta. Huom. Tunnus toimii viimeistään vuorokauden kuluttua sen aktivoinnista.

Kirjaudu 30.10. avautuvaan DigiCampus-verkko-oppimisympäristöön HY käyttäjätunnuksella ja kurssiavaimella. Ota kurssiavain talteen  kurssisivulta. Näet kurssiavaimen kirjautumalla  kurssisivulle HY käyttäjätunnuksellasi.

Opiskelu-palvelusta löydät myös ohjeita opiskeluun sekä ajankohtaiset tiedotteet avoimen opiskelijoille. Etkö löytänyt etsimääsi? Ota yhteyttä avoimen yliopiston opiskelijaneuvontaan.


Näin liityt kurssille:


 

 

 

Kotiorganisaatio/hanke: Helsingin yliopisto