Väestön ikääntymisen myötä sairastavuus ja samalla lääkkeiden käyttö lisääntyvät. Tämä näkyy myös hammaslääkärin vastaanotolla kun potilaillamme on yhä useammin jokin lääkitys käytössään. Usealla lääkkeellä on todettu olevan suussa ilmeneviä haittavaikutuksia ja hammaslääkärin on hyvä olla tietoinen näistä vaikutuksista hoitaessaan potilaita. Lisäksi määrättäessä lääkkeitä monisairaille potilaille olisi suotavaa aina tarkistaa lääkkeiden mahdolliset yhteisvaikutukset sekä tarvittavat annosmuutokset.

Osion tarkoituksena on opettaa sinulle, miten tarkistat potilaittesi lääkitykset ja yleisesti kehittää taitojasi turvallisen lääkehoidon toteuttamisessa hyödyntäen Duodecimin Terveysportista ja muualta löytyviä eri lääketietokantoja.

Sisältöön kuuluu Lääkityksen tarkastaminen-opas, opetusvideoita sekä aiheeseen liittyviä harjoituksia.

Oppaassa ja opetusvideoissa kuvataan kohta-kohdalta, miten Terveysportin lääketietokantoja ja muualta löytyviä lähteitä käytetään. 

Harjoituksissa pääset itse kokeilemaan lääketietokantojen toimintaan käytännössä. Harjoitukset sisältävät erilaisia potilastapauksia, jotka käsittelevät lääkkeiden haittavaikutuksia, yhteisvaikutuksia, munuaisten ja maksan vajaatoimintoja sekä ikääntyneiden lääkityksiä.



Kotiorganisaatio/hanke: MEDigi