Tämä maksuton kurssi on avoin kaikille Etelä-Aasiasta kiinnostuneille. Kurssin voi suorittaa 5 helmikuuta - 2 toukokuuta, 2024. Kurssille voi rekisteröityä 5. helmikuuta alkaen 31.3.2024 asti.

Järjestäjä: Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskus, Turun yliopisto/Yliopistojen Aasia-verkosto

Tämä kurssi tutustuttaa sinut Etelä-Aasian maiden lähihistoriaan, talouteen sekä yhteiskuntiin.

Tavoitteet: Kurssilla opiskelijat tutustuvat Etelä-Aasian maiden lähihistorian päävaiheisiin sekä oppivat ymmärtämään alueen roolia kansainvälisessä kontekstissa. Kurssin jälkeen opiskelijat tuntevat Afganistanin, Bangladeshin, Pakistanin ja erityisesti Intian nyky-yhteiskuntien kehityslinjat ja suurimmat haasteet. 

Sisältö: Kurssilla keskiössä on Etelä-Aasian maiden yhteiskunnallinen, taloudellinen, poliittinen ja kulttuurinen muutos kolonialismin jälkeisissä kansallisvaltioissa. Se käsittelee myös alueen valtioiden vuorovaikutusta sekä alueen roolia kansainvälisessä kontekstissa. Kurssi tutustuttaa opiskelijat erityisesti Intiaan: sen talouteen, nykykulttuuriin ja ympäristökysymyksiin.

Kurssi koostuu viidestä temaattisesta osiosta:
1. Johdanto Etelä-Aasiaan
2. Kolonialismista kansallisvaltioihin: Etelä-Aasian lähihistoria 
3. Yhteiskunta, politiikka ja kulttuuri
4. Talous ja ympäristö 
5. Etelä-Aasia globaalissa kontekstissa 

Kurssin materiaali:  Kurssi perustuu oppikirjaan ja verkosta saatavilla olevaan materiaaliin.

Oppikirjana on ensimmäiseen suomenkielinen perusteos oman aikamme Etelä-Aasiasta:”ETELÄ-AASIAN YHTEISKUNTA, KULTTUURI JA POLITIIKKA – Intia, Pakistan ja Bangladesh”. Voit tilata kirjan hintaan 20€ UTUshopista. E-kirja on myös saatavilla UTUshopissa ja maksaa 15€. Kirja on myös saatavilla ainakin Turun, Tampereen ja Jyväskylän yliopistojen kirjastoissa.

Arvostelu: hyväksytty/hylätty

Johdatus Etelä-Aasiaan kurssin  (3 op) opiskelijat saavat automaattisesti  kurssitodistuksen suoritettuaan kurssin hyväksytysti. Kurssitodistuksen pystyy todentamaan digitaalisesti.


Kotiorganisaatio/hanke: Turun yliopisto