Tämä maksuton kurssi on avoin kaikille Etelä-Aasiasta kiinnostuneille. Kurssin voi suorittaa 3 helmikuuta - 11 toukokuuta, 2025.

Kurssille voi rekisteröityä 3. helmikuuta alkaen 30. huhtikuuta 2025 asti.

Järjestäjä: Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskus, Turun yliopisto/Yliopistojen Aasia-verkosto

Tämä kurssi tutustuttaa sinut Etelä-Aasian maiden lähihistoriaan, talouteen sekä yhteiskuntiin.
 

Tavoitteet: Kurssilla opiskelijat tutustuvat Etelä-Aasian maiden lähihistorian päävaiheisiin sekä oppivat ymmärtämään alueen roolia kansainvälisessä kontekstissa. Kurssin jälkeen opiskelijat tuntevat Afganistanin, Bangladeshin, Pakistanin ja erityisesti Intian nyky-yhteiskuntien kehityslinjat ja suurimmat haasteet. 

Sisältö: Kurssilla keskiössä on Etelä-Aasian maiden yhteiskunnallinen, taloudellinen, poliittinen ja kulttuurinen muutos kolonialismin jälkeisissä kansallisvaltioissa. Se käsittelee myös alueen valtioiden vuorovaikutusta sekä alueen roolia kansainvälisessä kontekstissa. Kurssi tutustuttaa opiskelijat erityisesti Intiaan: sen talouteen, nykykulttuuriin ja ympäristökysymyksiin.

Kurssi koostuu viidestä temaattisesta osiosta:
1. Johdanto Etelä-Aasiaan
2. Kolonialismista kansallisvaltioihin: Etelä-Aasian lähihistoria 
3. Yhteiskunta, politiikka ja kulttuuri
4. Talous ja ympäristö 
5. Etelä-Aasia globaalissa kontekstissa 

 

Kurssin materiaali:  Kurssi perustuu oppikirjaan ja verkosta saatavilla olevaan materiaaliin.

Oppikirjana on ensimmäiseen suomenkielinen perusteos oman aikamme Etelä-Aasiasta:”ETELÄ-AASIAN YHTEISKUNTA, KULTTUURI JA POLITIIKKA – Intia, Pakistan ja Bangladesh”. Voit tilata kirjan hintaan 20€ UTUshopista. E-kirja on myös saatavilla UTUshopissa ja maksaa 15€. Kirja on myös saatavilla ainakin Turun, Tampereen ja Jyväskylän yliopistojen kirjastoissa.

Arvostelu: hyväksytty/hylätty

Johdatus Etelä-Aasiaan kurssin  (3 op) opiskelijat saavat automaattisesti  kurssitodistuksen suoritettuaan kurssin hyväksytysti. Kurssitodistuksen pystyy todentamaan digitaalisesti.

 

 

  • Opettaja
    Outi Luova
Kotiorganisaatio/hanke: Turun yliopisto