Oletko kaivannut tukea hybridiopetuksen toteuttamiseen?


Opetuksen ja koulutuksen osalta hybridiopetus (yhtäaikainen etä- ja lähiopetus) on tullut osaksi sekä opiskelijoiden että työntekijöiden kuten opettajien/ kouluttajien arkea.  Hybridiopetus kuitenkin vaatii opettajilta/kouluttajilta erityistä osaamista, jotta laadukas oppiminen ja opetus pystytään takaamaan. Laadukas hybridiopetus edellyttää, että opettajan tulee huomioida laajasti erilaisia asioita hybridiopetusta suunniteltaessa ja toteuttaessa sekä oppijoiden osaamista arvioitaessa. Opiskelijan aktiivinen rooli on erittäin tärkeä, ja opettajan on osattava tukea oppijoita hybridiopetuksessa. 

Hybridiopetusosaamisen verkkokurssi-MOOC on kaikille avoin ja maksuton kurssi, joka tarjoaa aktivoivin menetelmin etenevän perustietopaketin hybridiopetuksen käytöstä: sen suunnittelusta, toteuttamisesta, vuorovaikutuksellisista opetusmenetelmistä, yhteisöllisestä oppimisesta sekä arvioinnista ja palautteenannosta. MOOC:n sisältö on kohdennettu erityisesti korkeakouluympäristöön.

Kurssi on kahden opintopisteen laajuinen suoritus.

Tämän MOOCin oppimistavoitteina on, että osallistuja:

  • osaa arvioida hybridiopetuksen toteuttamisen pedagogisia ja teknologisia lähtökohtia
  • osaa suunnitella hybridiopetuksen erilaisiin oppimistilanteisiin
  • osaa soveltaa teknologiaa oppimisprosessia tukevasti
  • osaa soveltaa tarkoituksenmukaisia opetusmenetelmiä opiskelijoiden vuorovaikutusta ja yhteisöllistä oppimista tukevaksi
  • osaa arvioida opiskelijoiden osaamista hybridiopetusympäristössä sekä antaa palautetta opiskelijoiden oppimisesta


Kenelle tämä kurssi on tarkoitettu?

Tämä kurssi on suunnattu opettajien täydennyskoulutukseksi sekä osaamisen kehittämiseksi. Kurssin voivat suorittaa kaikki, jotka pitävät hybriditapahtumia ja -koulutuksia. Kurssi soveltuu myös kaikille korkeakouluopiskelijoille ja  kaikille aihepiiristä kiinnostuneille koulutustaustasta riippumatta.  Kurssi on saatavilla ainoastaan suomen kielellä. Tämä MOOC on Oulun yliopiston ylläpitämä ja täysin ilmainen. 

Oulun yliopiston tutkinto-opiskelijat voivat sijoittaa suorituksen vapaavalintaisiin opintoihinsa. 

Muut kuin tutkinto-opiskelijat voivat hakea kurssilta suoritusmerkinnän ja hyödyntää suorituksen mahdollisissa opinnoissaan Oulun yliopistossa. 

Suoritusmerkinnän jälkeen osallistujilla on mahdollista saada Hybridiopetusosaamisen osaamismerkki (Open badget).


Kirjautuminen

Tutkinto-opiskelijat kirjautuvat kurssiavaimella: Tutkinto23!

Muut kuin tutkinto-opiskelijat kirjautuvat kurssiavaimella: Avoin23!


Tämä MOOC on suoritettavissa 1.9.2023- 31.5.2024 välillä. 

Kotiorganisaatio/hanke: Oulun yliopisto