Yhteiskunta tänään, syksy 2023

Yhteiskunta tänään on Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden kandiohjelman, Tampereen yliopiston yhteiskuntatutkimuksen tutkinto-ohjelman ja Turun yliopiston sosiaalitieteiden kandiohjelman yhteinen johdantokurssi. Yhteiskurssilla voit suorittaa näiden ohjelmien perusopintojen johdantokurssin (Helsingissä SOSK-101 Johdatus sosiaalitieteisiin, Tampereella YKT.101 Johdatus yhteiskuntatutkimukseen ja Turussa SOST1001 Yhteiskunta tänään).

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa määritellä sosiaalitieteiden ja yhteiskuntatutkimuksen alaa. Hän tunnistaa ja osaa jäsentää yhteiskunnallisia ilmiöitä suhteessa sosiaali- ja yhteiskuntatieteelliseen tutkimukseen. Hän osaa määritellä sosiaali- ja yhteiskuntatieteellisiä käsitteitä ja käyttää niitä. Opiskelija osaa tiivistää lukemaansa tieteellistä tekstiä siten, että erottaa oman tulkintansa lähdemateriaalin tulkinnoista.

Tutustu keväällä 2019 järjestetyn kurssin kokemuksiin: 

 

Kurssin suorittaminen

Suorittaaksesi kurssin sinun täytyy 1) ilmoittautua kurssille joko Helsingin, Tampereen tai Turun avoimen yliopiston kautta. 

Kurssi alkaa 28.8.2023 (Tampere / Turku) tai 4.9. (Helsinki) aukeavilla, itsenäisesti suoritettavilla kurssiosioilla. Nämä osiot on tehtävä viimeistään tiistaina 12.9.2023 kello 15.00. Osiot on suoritettava hyväksytysti, mutta muutoin ne eivät vaikuta kurssin kokonaisarviointiin.

Kurssin ohjeellinen työmäärä on 135t, josta ensimmäisten kurssiosioiden omatahtisiin suorituksiin on sijoitettu 16t.

Kurssi on tiukkarytminen ja edellyttää viikoittain vaihtuvien osioiden mukaista etenemistä. Kurssi ei sisällä tehtäviä, jotka edellyttäisivät läsnäoloa verkossa ennalta määritettynä kellonaikana. Ennakkotietovaatimuksia ei ole.

 

Kurssikirjautuminen

Kurssin suorittamiseksi tapahtuva kurssikirjautuminen tehdään Helsingin yliopiston (@helsinki.fi), Tampereen korkeakoulujen [@tuni.fi) tai Turun yliopiston (@utu.fi) tunnuksilla, eli Haka-tunnuksilla. Haka-tunnuksen saat ilmoittauduttuasi kurssille Helsingin yliopiston, Tampereen yliopiston tai Turun yliopiston avoimen yliopiston sivun kautta. Kirjautumisen yhteydessä tarvitset kurssiavaimen. Saat avaimen ilmoittautumisen yhteydessä kyseisen yliopiston järjestelmästä.

Kurssin alkuosioon voi tutustua ilman kurssikirjautumista sekä ilman kurssin suoritusoikeutta myös vierailija-statuksella. Et kuitenkaan voi suorittaa kurssia ilman ilmoittautumista JA yliopiston tunnuksilla kirjautumista.

 

 

www.ykttanaan.fi

Kurssiopettajat: opettajat@ykttanaan.fi

Kotiorganisaatio/hanke: Tampereen korkeakouluyhteisö