Tervetuloa katsomusdialogin pariin!

Katsomusdialogi koulun arjessa -koulutuksessa käydään läpi muun muassa tutkimuspohjaista tietoa ja käytännön taitoja dialogisuuden harjoittamisesta oppitunneilla ja koulun toiminnassa. 

Kurssilla käsitellään esimerkiksi kysymyksiä, miten eri tavoin ajattelevien oppilaiden kanssa keskustellaan rakentavasti elämäntapoihin sekä arvoihin liittyvistä vaikeista kysymyksistä ja miten opitaan elämään yhdessä epävarmuuden kanssa.

Koulutus edistää globaali- ja demokratiakasvatusta koulussa: Kurssi antaa valmiuksia edistää dialogitaitoja oppilaiden kanssa, jotta voidaan rakentaa rauhanomaista ja yhdenvertaista yhteiskuntaa kaikille. Katsomustietoinen vuorovaikutus on keino lisätä ymmärrystä ja kykyä asettautua toisen asemaan ja sitä kautta rakentaa yhteiskuntaa, jossa sen jäsenet kunnioittavat ja arvostavat toisiaan.

Katsomusdialogi koulun arjessa -koulutus on suunnattu erityisesti perusopetuksen opettajille mutta se sopii kaikille opetus- ja kasvatusalan henkilöstölle.

Kurssialue avautuu 2.9.2024.

Kurssi järjestetään 2.9.–15.12. syksyllä 2024. Lisäksi kurssi järjestetään uudelleen 15.1.–15.4. keväällä 2025.

Kurssi toteutetaan verkkokurssina, jonka lisäksi tarjotaan syksyn aikana viisi hybriditilaisuutta. Voit osallistua hybridikoulutuksiin paikan päällä tai verkossa etäyhteydellä. 

Kurssille voi ilmoittautua 13.11. asti. Huomaathan, että hybridikoulutuksiin on erillinen ilmoittautumislinkki.

Ilmoittautumislinkki kurssille

Hybridikoulutusten päivämäärät sekä ilmoittautumislinkki hybridikoulutuksiin.

Kurssista saa halutessaan todistuksen ja suoritusmerkinnän. Ohjeet suoritusmerkinnän hakemiseen ja ilmoittautumiseen Avoimeen yliopistoon saat kurssin suorittamisen jälkeen.


  • Opettaja
    Selja Koponen, Heidi Rautionmaa
Kotiorganisaatio/hanke: Helsingin yliopisto