Tulevaisuusajattelu koostuu monitieteisistä teorioista ja on toiminnaltaan vuorovaikutuksellista. Tässä kurssissa keskitymme ennakointiin ja ennakointimenetelmien käyttöön organisaatioiden toiminnan suunnittelun kiinteänä osana.

Tulevaisuusajattelun avulla näemme tulevaisuuden vaihtoehtoja ja tunnistamme, mitkä asiat ovat organisaation toiminnalle mahdollisia, todennäköisiä ja toivottavia. Perusajatuksena on, että tulevaisuus ja sen ennakointi on proaktiivista toimintaa.

Ennakointi on avointa, osallistavaa ja toimintasuuntautunutta. Ennakointimenetelmät auttavat hahmottamaan tulevaisuudensuuntaa. Niiden avulla ennakointitietoa pystytään käsittelemään systemaattisesti ja samalla ne auttavat luomaan erilaisia visioita mahdollisista tulevaisuuksista. Tärkeää on ymmärtää, että oman tulevaisuuden tekemiseen otetaan aktiivinen rooli, jotta hahmotetaan polku haluttuun tulevaisuuteen.

Tämän verkkokurssin avulla saat ymmärryksen tulevaisuusajattelusta, ennakoinnista ja ennakointimenetelmistä. Tehtävien avulla voit itse tai yhdessä tiimisi kanssa lähteä hahmottelemaan organisaationne suuntaa kohti haluttua tulevaisuutta.




Esittäytyminen

Halutessasi voit esittäytyä kirjoittamalla lyhyen esittelyn itsestäsi ja organisaatiostasi. Esittäytymisellä voit laajentaa alueellista ennakointiverkostoasi.

Voit myös liittyä Vantaan kaupungin ylläpitämään Business Vantaa Hubin Vantaa ennakoi-verkostoon: https://businessvantaahub.skillhive.com/v5/swarm/451061/comments

Business Vantaa Hub on koko Vantaan business-yhteisön digitaalinen kohtaamispaikka. Vantaa ennakoi-verkostossa keskitytään keskustelemaan toiminnan ennakoinnista ja se on hyvä paikka laajentaa verkostoa. Samalla liityt Vantaan alueelliseen ennakointiverkostoon.

Vantaan alueelliseen ennakointiin voit perehtyä ja seurata verkkosivuilla: www.vantaa.fi/vantaaennakoi