Verkkovuorovaikutus 2op
Laatua verkkovuorovaikutukseen
Tule opiskelemaan verkkovuorovaikutuksen opintojaksolle (2 opintopistettä, 54 tuntia työskentelyä)
Laadukas verkkovuorovaikutus on tavoitteellista ja suunniteltua. Se vaatii läsnäoloa ja luottamuksellista ilmapiiriä.
Vuorovaikutus ei ole verkossakaan teknologian hallitsemaa vaan ihmisten tuottamaa, ja sen laatu on osallistujien vastuulla. Verkkovuorovaikutustilanne vaatii kasvokkain tapahtuvaa vuorovaikutusta enemmän ennakkovalmistelua ja suunnittelemista. Tämä mahdollistaa osallistujille turvallisen ja miellyttävän kokemuksen kohtaamisesta. Verkossa voidaan toteuttaa esimerkiksi yksilö- ja ryhmäohjauksia, kokouksia sekä webinaareja.
Opintojakson opiskeltuasi opit suunnittelemaan laadukkaampia verkkovuorovaikutustilanteita ja huomioimaan, mitkä tekijät vaikuttavat vuorovaikutuksen onnistumiseen. Miten pienilläkin muutoksilla pystytään vaikuttamaan asiakaskokemukseen. Suunnitellut vuorovaikutustilanteet lisäävät asiakastyytyväisyyttä ja onnistumisen kokemuksia ammattilaiselle. Verkkovuorovaikutustilanteissa on tärkeää huomioida tietoturva, varsinkin ohjauksen liittyessä henkilökohtaisiin ja arkaluontoisiin asioihin.
Opintojakso toteutetaan verkossa, joten voit opiskella omaan tahtiisi. Aloitus- ja loppuwebinaareissa on luennoitsijoina verkkovuorovaikutuksen asiantuntijoita.
Opintojakson suorittaneet opiskelijat ovat kommentoineet opintojaksoa:
”Jatkossa suunnittelen entistä tarkemmin verkko-ohjaustilanteet ja huomioin erityisesti fyysisiä seikkoja, kuten valaistus ja akustiikka. Omaan organisaatiooni luodaan sosiaalisen median käytön
ohjeet.”
”Oppimistehtävät olivat monipuolisia ja verkkovuorovaikutusta käsiteltiin eri näkökulmista. Erityisesti verkkovuorovaikutusta käsittelevä artikkelitehtävä oli mielenkiintoinen. Löysin aiheesta
hyvän artikkelin ja sain sieltä hyviä vinkkejä verkkovuorovaikutuksen parantamiseen omassa työyhteisössä.”
”Sain hyviä vinkkejä, miten tehostaa verkkovuorovaikutusta työpaikalla ja miten lisätä verkkovuorovaikutustilanteissa osallistumista.”
Opintojakson ajoitus keväällä 2025:
Hakuaika: 1.10.–13.12.2024
Opiskeluaika: 21.1. - 14.3.2025
Aloituswebinaari 21.1. klo 12.30 - 15.30
Loppuwebinaari 11.3. klo 12.30 - 15.30
Yhteyshenkilöt:
Ilmoittaudu koulutukseen: Klikkaa tästä!