Kurssin tavoitteena on perehdyttää opiskelija elintarvikealan työolosuhteisiin, altisteisiin ja niiden hallintaan. Aihealueina käsitellään mm. alan erityispiirteitä terveystarkastuksien yhteydessä, hygieniavaatimuksia sekä jauhopölyaltistumista, toistotyötä ja lämpötyöolosuhteita.
Kurssista on mahdollista saada 5 tuntia teoriakoulutusta työterveyshuollon erikoisalalle suorittamalla kurssin lopussa oleva verkkotentti hyväksytysti.
Kurssi tukee seuraavia osaamistavoitteita:
- EPA 2.1 Erilaisten työpaikkaselvitysten toteuttaminen ja raportointi (täydentävä)
- EPA 3.1 Erilaisten työterveystarkastusten tarpeen arviointi, suunnittelu ja toteuttaminen (täydentävä)
- EPA 5.1 Sairauksien työperäisyyden selvittäminen (täydentävä).

- Teacher
Teija Mertimo
Kotiorganisaatio/hanke: Työterveyshuollon virtuaaliyliopisto