Kurssi sisältää kaksi etätapaamista 5.10.2023 ja 26.10.2023 kello 12-16 sekä itsenäistä työskentelyä.

Yhteiskunnan ja työelämän muuttuessa tarpeet työpaikan ja työterveyshuollon yhteistyölle ovat muuttuneet. Nyt käynnissä olevaa murrosta on verrattu ensimmäiseen teolliseen vallankumoukseen. Paikasta riippumaton työn tekeminen, alustatalous ja epätyypilliset työsuhteet haastavat työpaikkoja ja työterveyshuoltoa. Työhön liittyvän vapauden ja itseohjautuvuuden lisääntyminen kyseenalaistavat työterveyshuollon perinteisen toimintatavan ja menetelmät. Perinteinen riskienarviointi altisteen haitallisiksi tunnettavina pitoisuuksina ei ole riittävä tunnistamaan henkistä kuormitusta ja kuormittuneisuutta ja kohdentamaan tarvelähtöisiä toimenpiteitä niitä tarvitseville työntekijöille. 

Kurssin oppimisen tavoitteena on, että suoritettuaan osallistuja:

  • Tuntee mielen hyvinvoinnin ja –terveyden merkityksen yksilöön (työntekijä) ja yhteisöön (työpaikka) sekä osaa kohdentaa oikeita toimenpiteitä niin yksittäiselle työntekijälle kuin myös hänen työyhteisöllensä.
  • Tuntee voimavarakeskeisen tuen ja psykologisesti turvallisen työyhteisön periaatteita ja osaa selittää asiakasyritykselle, miksi esihenkilötyö on ensisijaisen tärkeä psykologisesti turvallisen työyhteisön rakentamisessa.
  • Osaa suunnitella moniammatillisesti työterveyshuollon  toiminnan mielenterveyttä tukevaksi yhteistyössä asiakasyrityksen työntekijöiden, työsuojelun ja esihenkilöiden kanssa.

Ilmoittautuminen viimeistään 15.9.2023

Kotiorganisaatio/hanke: Työterveyshuollon virtuaaliyliopisto