SNOMED CT -peruskurssi 5 op (lv 2023-2024) 


Tämän peruskurssin tarkoituksena on tutustua ja perehtyä kansainväliseen SNOMED CT-termistöön. SNOMED CT on laajin termistö, joka on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuollossa syntyvän tiedon rakenteistamiseen. Se sisältää lukuisia lääketieteen, hoitotyön, palvelujen organisoinnin ja potilashallinnon käsitteitä, termejä ja niiden välisiä suhteita. Termistöä ylläpitää SNOMED International -organisaatio. 

Kurssin suoritettuaan opiskelija 

  • tunnistaa SNOMED CT:n käytön hyödyt
  • osaa kuvata ja selittää SNOMED CT:n käsitteitä, komponentteja ja referenssijoukkoja
  • sekä tunnistaa yhteistyön merkityksen ja mahdollisuudet kansainvälisen termistön kehittämistyössä

Peruskurssi sisältää kolme moduulia, joista jokainen moduuli sisältää 3 oppituntia ja johdannon teemaan. Kunkin moduulin lopussa käytännönharjoitus ja opintojakson lopuksi lopputentti. Moduulit sisältävät kurssimateriaalit, mutta myös lisätietoa aiheesta. Kurssi päättyy tenttiin, mistä muodostuu kurssin lopullinen arvosana. Tentin hyväksytty suorittaminen edellyttää 80 % vastauksista oikein. Kurssi tulee suorittaa neljän kuukauden sisällä aloituksesta. Kurssin suorittaminen edellyttää itsenäistä opiskelua. 

Peruskurssin suorittaminen antaa oikeuden jatko-opiskeluun englanninkielisillä SNOMED CT -kursseilla https://courses.ihtsdotools.org/, joita SNOMED International ylläpitää ja markkinoi. 

Oppimiseen tarvittava aika 

Opintojakson laajuus on 5 opintopistettä, mikä vastaa 135 h työtä.

Kurssin opiskeluaika on rajattu 4 kk:een (120 vrk)


Opintojaksolle voi kirjautua ajalla 1.11.23-31.7.24. Tarkista, että kirjaudut oikealla kurssiavaimella, suoritusmerkintä kirjautuu näin oikein Peppiin. Aloita opintojakso lukemalla huolellisesti ohjeet.

Vierailija: pääset kurssialueelle tutustumaan sisältöihin kurssiavaimella Sct23_Vieras
MOOC-opiskelija: pääset opintojaksolle kurssiavaimella sCT-mooc23
UEF avoimen yliopiston opiskelija: saat kurssiavaimen opintojakson aloitusohjeissa
UEF tutkinto-opiskelija: löydät kurssiavaimen Pepin toteutuksen lisätiedoista


Kotiorganisaatio/hanke: Itä-Suomen yliopisto