Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:

·     puhua selkeästi ja vakuuttavasti oikeudellisessa kontekstissa

·     määritellä tekstien ymmärrettävyyteen vaikuttavia tekijöitä

·     muokata oikeudellisia tekstejä helppolukuisemmiksi

·     tukea monikulttuurisen vuorovaikutuksen sujuvuutta oikeudellisen alan työtehtävissä

·     selittää, miten hän voi kehittää jatkuvasti viestintä- ja vuorovaikutusosaamistaan

Opintojakson suorituksen voi sisällyttää minkä tahansa julkisoikeuden pääaineen 60 opintopisteen laajuiseen aineopintokokonaisuuteen tutkintorakenteen mukaisen 19 opintopisteen säännön mukaisesti tai HTK- ja OTM-tutkinnon valinnaisiin opintoihin tai HTM-tutkinnon syventäviin harjoitusseminaareihin.


Opintojakson suorittaminen

Kurssi koostuu kolmesta erillisestä moduulista, joilla kaikilla on oma opettaja ja erilliset tehtävät. Tehtävät koostuvat 1) ennen luentoja tehtävistä ennakkotehtävistä, 2) luentojen pohjalta tehtävistä suoritustehtävistä sekä 3) yhdestä koko opintojakson kattavasta oppimispäiväkirjasta. Kunkin tehtävän palauttamista varten on tällä kurssialustalla palautuslaatikko, jonka yhteydestä löytyy myös tehtävien tarkemmat ohjeet. Tehtäviä ei voi palauttaa sähköpostitse. 

Kurssi arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Uusintasuorituksesta eli hylätyn tehtävän täydentämisestä ja aikataulusta sovitaan suoraan moduulin vastaavan kanssa. Kurssin laajuus on 5 opintopistettä eli opintojakson suoritaminen edellyttää noin 135 tunnin työskentelyä (1 op vastaa noin 27 tunnin työtä). 

Hyväksytty suoritus edellyttää 1) ennakko- ja suoritustehtävien hyväksyttyä suorittamista, 2) hyväksyttyä oppimispäiväkirjaa, 3) reaaliaikaista läsnäoloa ja aktiivista osallistumista luennoilla ja puhetehtävän palautepäivässä, 4) vertaisarvioinnin antamista moduulin 2 suoritustehtävästä sekä 5) vastaamista kurssipalautekyselyihin. Tehtävien lisäksi suoritukseen kuuluu siis pakolliset luennot (15t), puhetehtävän palautetuokioon osallistuminen (noin 15 min), omatoiminen perehtyminen tehtävien aineistona olevaan kirjallisuuteen sekä kurssipalautekyselyyn vastaaminen.


  • Opettaja
    Jussi Karkkulainen
Kotiorganisaatio/hanke: Itä-Suomen yliopisto