Orientaatio suomalaiseen sosiaali- ja terveydenhuoltoon on kaikille avoin itsenäisesti opiskeltava verkko-opintojakso. Jos opiskelet Sairaanhoitajaksi Suomessa -koulutuksessa, tämä opintojakso kuuluu opintoihisi ja saat sen suoritettuasi koulutuksesta todistuksen automaattisesti. 

KURSSIAVAIN: Pyydä omalta opettajaltasi  kurssiavain, jonka avulla pääset kirjautumaan sisälle kurssille.

Opiskelu

Orientaatio suomalaiseen sosiaali- ja terveydenhuoltoon -opintojakso sisältää kolme eri osiota. Osiot sisältävät kurssimateriaalin ja kaikki ohjeistukset opintojakson eri tehtävistä. Tutustu ensin perusteellisesti kurssin ohjeistuksiin.

Opintojakson suorittaminen edellyttää itsenäistä opiskelua. Voit työskennellä omassa aikataulussa itsenäisesti verkossa koko opintojakson ajan. Opintojakson laajuus on 3 opintopistettä, eli 81 tuntia opiskelijan työaikaa.

Osa 1 / 1 op:

Tervetuloa tutustumaan Sosiaali- ja terveysalojen järjestelmiin ja niitä ohjaaviin lainsäädäntöihin Suomessa. Tämän opintojakson tarkoituksena on tutustua ja perehtyä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmiin ja lainsäädäntöön.


Opintojakson suoritettuaan opiskelija on tutustunut

  •   SOTE alojen erilaisiin järjestelmiin ja lainsäädäntöön Suomessa.
  •   Jakson jälkeen opiskelija osaa etsiä tarvittavaa tietoa SOTE alojen palvelujärjestelmistä Suomessa.

Osa 2/ 1 op

Tervetuloa tutustumaan sairaanhoitajan työn eettisiin kysymyksiin Suomessa. Tämän opintojakson tarkoituksena on tutustua terveydenhuollon eettisiin kysymyksiin ja ohjeisiin sairaanhoitajan työssä.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija on tutustunut

  • Terveydenhuollon eettisiin ohjeistuksiin Suomessa.
  • Opintojakson jälkeen opiskelija ymmärtää eettisten ohjeistuksien merkityksen suomalaisessa hoitotyössä.

Osa 3/ 1 op

Tervetuloa tutustumaan terveydenhuollon potilasturvallisuuteen Suomessa. Tämän opintojakson tarkoituksena on tutustua Asiakas- ja potilasturvallisuusstrategiaan ja sen toimeenpanon edellytyksiin sairaanhoitajan työssä.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija on tutustunut

  • Terveydenhuollon potilasturvallisuus asioihin sairaanhoitajan työssä Suomessa
  • Opintojakson jälkeen opiskelija ymmärtää potilasturvallisuuden merkityksen sairaanhoitajan työssä

 

Kotiorganisaatio/hanke: Laurea-ammattikorkeakoulu Oy