Tiede kuuluu kaikille! Kansallinen LUMA-tiedekasvatusverkostomme (11 yliopistoa, 13 keskusta) kutsuu sinut tiedelähettilääksi edistämään lasten ja nuorten tiedeosaamisen kehittymistä, sekä innostamaan  LUMA-aineiden opiskeluun eri asteilla -varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin.

Viimeisimmät tutkimustulokset osaamisen laskutrendistä puoltavat sitä, että kaikki olemme toivottuja tähän lähettilästyöhön – olitpa alan asiantuntija, opiskelija, opettaja, tuleva opettaja, LUMA-aloilla työskentelevä, vanhempi tai eläkeläinen, poliitikko tai virkamies.

Tämä yhden opintopisteen laajuinen, itseopiskeltavissa oleva Matkalla tiedelähettilääksi -verkkokurssi tutustuttaa sinut tiedekasvatuksen ja LUMA-verkoston sekä sen yhteistyötahojen mahdollisuuksiin. Kurssilta saat vinkkejä vierailujen ja aktiviteettien toteuttamiseen sekä lasten ja nuorten kohtaamisiin erilaisissa oppimisympäristöissä. Kurssin aineistoa on koottu olemassaolevasta toiminnastamme. Kurssilla on myös innostavia tiedelähettiläiden tarinoita.

Tiedelähettiläitä tarvitaan koko maahan, joten vahvistakaamme yhdessä tiedeosaamista tasa-arvoisesti eri puolilla Suomea! Voit toimia tiedelähettiläänä yksin tai yhdessä. Mahdollisuuksia on monia!