Työpaikkaselvitys (TPS) on yksi työterveyshuollon ydintoiminnoista. Siinä tunnistetaan työn terveellisyyden ja turvallisuuden vaara- ja riskitekijät, kuormitustekijät, samoin kuin työn voimavaratekijät sekä mahdollisuudet työkyvyn tukemiseen. Työterveysyhteistyön sisältö suunnitellaan TPS:n keinoin havaittujen tarpeiden perusteella.

Kurssin tavoitteena on syventää osaamista työpaikkaselvityksen suunnittelussa, toteuttamisessa ja terveydellisen merkityksen arvioinnissa. Erikoistuja osaa kurssin suoritettuaan valita ja käyttää sopivia työpaikkaselvitysmenetelmiä erityyppisissä työpaikoissa sekä suositella johtopäätösten osalta tarvittavia toimenpiteitä.

Kurssi soveltuu niille, jotilla on jo hieman kokemusta työpaikkaselvityksistä tai ovat käyneet esimerkiksi Työpaikkaselvityksen perusteet itseopiskelukurssin. Kurssi koostuu kahdesta erillisestä webinaarista alustuksineen ja aktivoivine osuuksineen sekä etukäteistehtävästä. Kurssi luo pohjan EPA 2.1 oppimistavoitteisiin.  Kurssitodistuksen saaminen edellyttää molempiin päiviin osallistumista, sekä tehtävien tekemistä.

Webinaarit 9.4. & 14.5.2024 klo 12.00-16.00
I päivän ohjelman ja ennakkotehtävän löydät tästä
Teoriakoulutuksen tunnit: 3+3
Ilmoittaudu kurssille viimeistään 2.4.2024!

Molempien päivien ohjelma löytyy tästä

Lisätietoa: Kliininen opettaja Rea Lagerstedt ja koordinaattori Maarit Malin (etunimi.sukunimi@helsinki.fi), Helsingin yliopisto
Kotiorganisaatio/hanke: Työterveyshuollon virtuaaliyliopisto