Johdatus sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallintaan -opintojaksolla pohditaan tiedonhallinnan eri osa-alueiden merkitystä ja käydään läpi tiedonhallinnan keskeiset käsitteet sosiaali- ja terveydenhuollossa. Opintojaksolla tiedonhallintaa tarkastellaan seuraavien teemojen avulla: sosiaali- ja terveydenhuollon tiedon muodostus, tiedon hyödyntäminen sekä tiedonhallinnan strateginen ohjaus ja sähköisten palveluiden rooli potilaiden ja asiakkaiden hoidossa/palveluissa sekä ammattilaisten työssä.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:

  • määritellä tiedonhallinnan käsitteen sisällön sosiaali- ja terveydenhuollossa
  • tunnistaa sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan osa-alueet
  • selittää tiedonhallinnan merkityksen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden työssä 
 

Sisältö:

Tiedonhallinnan osa-alueet sosiaali- ja terveydenhuollossa. Tiedon ja tietovarantojen muodostuminen ja käyttö. Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan menetelmät. Tiedonhallinta osana potilas- ja asiakastyötä.
 
Opintojaksolle voi kirjautua ajalla 11.9.-31.7. Tarkista, että kirjaudut oikealla kurssiavaimella, suoritusmerkintä kirjautuu näin oikein Peppiin. Aloita opintojakso lukemalla huolellisesti ohjeet.
 
Opintojaksolle voit kirjautua neljällä eri tavalla:
 
Vierailijana, jolloin et saa kurssisuoritusta, mutta pääset kurssialueelle tutustumaan sisältöihin kurssiavaimella TIHA-Vieras24
MOOC-opiskelijana, jolloin saat sertifikaatin, mutta et suoritusmerkintää. Pääset opintojaksolle kurssiavaimella TIHA-Mooc24
UEF avoimen yliopiston opiskelijana saat suoritusmerkinnän Peppiin. Löydät kurssiavaimen Pepin toteutuksen lisätiedoista sekä sote-tiedonhallinnan kokonaisuus-Moodle-ympäristöstä.

UEF tutkinto-opiskelijana saat suoritusmerkinnän Peppiin. Kurssiavaimen löydät Pepin toteutuksen lisätiedoista.

 

  • Opettaja
    Johanna Ikonen
Kotiorganisaatio/hanke: Itä-Suomen yliopisto