Tervetuloa kurssille Arviointi matematiikan opetuksen ytimessä perusopetuksen luokilla 1–6!

Ahdistaako arviointi? Ei ihme, sillä osaamisen arviointi on monimutkainen tehtävä. On arvioitava erilaisia oppimistapoja, kykyjä ja taitoja ja perinteiset arvioinnin mittarit voivat jättää huomioimatta yksilöllisen edistymisen. Arvioinnin tulisi tukea oppilaiden kehitystä ja oppimista, mutta se voikin aiheuttaa stressiä ja paineita ja vaikuttaa negatiivisesti oppimiseen ja suoritukseen.

Tällä kurssilla Arviointi matematiikan opetuksen ytimessä perusopetuksen luokilla 1–6 (4 op) haluamme innostaa sinua löytämään uusia tapoja arvioida oppilaiden osaamista. Tarjoamme konkreettisia ideoita matemaattisen ajattelun ja myönteisen matematiikkakuvan kehittämiseen. Kurssilla keskitymme matemaattisen ymmärryksen lisäämiseen ja esittelemme innostavia opetusmenetelmiä. Tutustumme myös helposti saatavilla oleviin toimintamateriaaleihin sekä tieto- ja viestintäteknologian hyödyntämiseen käsitteenmuodostuksen tukemisessa. Tule mukaan matkalle kohti motivoivaa ja vaikuttavaa matematiikan opetusta!

Kurssi on suunnattu aktiivisessa työsuhteessa oleville luokanopettajille sekä aineenopettajille ja erityisopettajille, jotka opettavat matematiikkaa peruskoulun luokille 1–6. Kurssin teoriaosuuksiin voi myös tutustua kuka tahansa matemaattisten taitojen perusopetuksesta kiinnostunut.

Antoista syventymistä alakoulun matematiikan opetuksen maailmaan!