Tervetuloa kurssille Tietotekniikkaa ja ohjelmointia osana matematiikan opetusta!

Kurssilla Tietotekniikkaa ja ohjelmointia osana matematiikan opetusta (3 op) innostutaan tietotekniikan ja ohjelmoinnin opettamisesta. Kurssilla saadaan konkreettista tukea sekä kartutetaan ideoita tietotekniikan ja ohjelmoinnin opetukseen osana matematiikan opetusta.

Kurssin aikana rakennetaan ymmärrystä ohjelmointiosaamisen ja digitaalisen osaamisen kehittymisestä jatkumona yli eri kouluasteiden, varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Ohjelmointiosaamista ja digitaalista osaamista lähestytään uusina lukutaitoina eli kaikille hyödyllisinä taitoina, jotka auttavat ymmärtämään, käyttämään ja soveltamaan ympärillämme olevaa teknologiaa niin arjessa kuin oppimisessa.

Kurssilla tutustutaan ohjelmointiin ja kokeillaan oman opetusryhmän ikätasolle sopivia ohjelmointiharjoituksia. Lisäksi lähestytään tietotekniikkaa usean mielenkiintoisen teeman kautta. Kurssin aikana tutustutaan tekoälyyn, tietokoneen ja internetin toimintaan sekä oppimisanalytiikan ja matematiikkasovellusten mahdollisuuksiin matematiikan opetuksen kontekstissa. Konkreettisten harjoitusten materiaalit ovat suoraan sovellettavissa opetukseen eri-ikäisten oppijoiden kanssa.

Kurssi on suunnattu varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opettajille sekä erityisopettajille matematiikan, ohjelmoinnin sekä tieto- ja viestintäteknologisten taitojen opetuksen tueksi. Kurssimateriaaleihin voi tutustua myös kuka tahansa tietotekniikan sekä ohjelmoinnin opetuksesta kiinnostunut. 

Antoista syventymistä tietotekniikan ja ohjelmoinnin maailmaan!