Oletustekstieditori vaihtuu 17.6.2024 / Default text editor changes 17.6.2024

Oletustekstieditori vaihtuu 17.6.2024 / Default text editor changes 17.6.2024

Kirsi Heikkinen -
Vastausten määrä: 0

 

Oletustekstieditori vaihtuu 17.6.2024

Moodle 4.1:n käyttöönoton myötä Atto tekstieditorin oheen tuli tarjolle toinen tekstieditori: TinyMCE. Atto editori tulee poistumaan Moodlesta myöhemmin ja tätä muutosta ennakoiden vaihdetaan DigiCampuksella 17.6.2024 olevan päivityskatkon yhteydessä oletustekstieditoriksi TinyMCE.

Käyttäjien näkökulmasta tämä tarkoittaa sitä, että tekstieditorin käyttöliittymä ja toiminnot tulevat eroamaan toisistaan. TinyMCE tarjoaa erilaisia visuaalisia esimuotoiltuja tekstikomponentteja hyödynnettäväksi. Valmiilla komponenteilla tekstin muotoilu on helppoa ja nopeaa.

Muutoksen jälkeen olemassa olevien tekstien muotoilut säilyvät ennallaan. Huomattavaa on, että vanhoja sisältöjä muokatessa kaikki Atto editorilla tehdyt muotoilut eivät sellaisenaan tallentamisen jälkeen toimi. Sisältöjä päivittäessä on siis huomioitava, että pitkälle muotoillut tekstiosiot voi joutua muotoilemaan uudelleen TinyMCE editorin tarjoamilla työkaluilla. Tenttien olemassa olevien STACK-laskutehtävien muokkauksessa on suositeltavaa käyttää edelleen Atto editoria.

Atto editoria on edelleen mahdollista käyttää kyseisen muutoksen jälkeenkin. Halutessaan käyttäjät voivat vaihtaa editorin itselleen oman käyttäjätilinsä asetuksista (Käyttäjäprofiili > Asetukset > Tekstieditorin asetukset).